Bostaden är en av de enskilt största utgiftsposterna för många hushåll. Det är inte heller helt lätt att minska den kostnaden snabbt eftersom vi behöver någonstans att bo och även om man kan tänka sig att bo på en mindre yta så kan det vara svårt att hitta ett annat billigare boende som uppfyller övriga önskemål om t.ex. geografisk placering eller liknande. Det tjänar inte mycket till om man får några hundralappar lägre boendekostnad om transportkostnaderna till jobb eller skola ökar mer än det.

Men man kan tjäna pengar på att hyra ut sitt boende. Beroende på vilken sits man är i finns olika alternativ.

Hyr ut del av bostaden
Om man bor stort kan man hyra ut en del av bostaden, t.ex. ett rum med del i kök. Detta fungerar bäst om man bor t.ex. i någon studentstad då det i samband med terminsstarterna ofta eftersöks enklare boende med kort varsel. Om en del av bostaden har egen ingång och eget kök och toalett blir det naturligtvis ännu enklare att hyra ut.

Hyr ut hela bostaden
Om man inte behöver bo i sin bostad under en tid kan man hyra ut hela bostaden. Kanske du har träffat en partner och ni vill bo tillsammans i en av era bostäder och kan hyra ut den andra. Eller kanske du ska resa bort. Om man bor centralt i en storstad eller har ett vackert beläget boende på landet kan man hyra ut boendet enstaka dagar eller veckor t.ex. via uthyrningsplattformar. Ska man hyra ut en bostadsrätt under längre tid krävs dock tillåtelse från bostadsrättsföreningen.

Kanske vill man på sikt ha en fastighet som man tjänar pengar på genom att hyra ut den. Det kan vara ett bra alternativ till att sälja och placera pengarna på bank eller i aktier.

Läs mer>>

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *